Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Myslím, že především "otec vlasti" by měl svým příkladem "vychovávat". Vyslovené sprosté slovo nebo vulgarita na veřejnosti zůstane sprostým slovem i když je citované. Jak mají rodiče vysvětlovat svým dětem a učitelé svým žákům, že se nemá mluvit sprostě, když na veřejnosti mluví sprostě prezident republiky, který ještě prostřednictvím svého mluvčího nechá ukázat pornografii. Proč se prezident české republiky zabývá řešením problému cizích zpěvaček? V naší zemi je určitě spousta problémů, kterými by se měl pan prezident zabývat.

11 0
možnosti
BM

Kdo určuje jaké slovo je sprosté a jaké ne. Čeština je krásná v tom že má pro jednu věc několik různých pojmenování. Tak proč je v různé obměně nepoužívat, je na každém jak s nimi bude pracovat. Mimochodem pro zajímavost, říkejte  si v duchu několikrát slovo kun... popřemýšlejte o něm chvilku a zkuste zjistit co je na tom slově závadného, špatného nebo sprostého. A takto můžete popřemýšlet i o jiných slovech. Přeji hodně úspěchů.

2 5
možnosti
SB

Když čtu Vaše slova o tom, jak u nás upadá kultura, na jednu stranu souhlasím, ale na druhou stranu mi je směšné, že to vztahujete jen na naši zemi.

Myslíte si, že v Německu, Francii, Itálii nebo Anglii běžně lidé poslouchají Beethovena, Mahlera nebo Janáčka? A že tam čtou více Tolstého než bulvárních plátků?

Tento úpadek kulturnosti lidí je obecný jev.

9 0
možnosti
MK

Nejedná se o žádný úpadek kulturnosti, před 100 lety tu kulturních lidí a těch co zajímají přízemní věci nebylo o nic víc a o nic míň.

6 0
možnosti
  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1319x
Slamer, básník, žurnalista, historik žijící v současnosti. Šéfredaktor zpravodaje o slam poetry Slamoviny.cz